a

ABLY مقالات و مطالب مجموعه

صفحه اصلی / ABLY مقالات و مطالب مجموعه

بسم الله الرحمن الرحیم

 

آموزش وردپرس

بخش دوم

 

نصب وردپرس روی xampp

در بخش گذشته در خصوص سیستم های مدیریت محتوا و یا همان CMS  ها صحبت کردیم، در این بخش قصد داریم، آموزش نصب و راه اندازی ابزارهای لازم برای نصب وردپرس را آموزش دهیم.

برای نصب و برنامه نویسی برنامه های PHP شما باید یک سرور مجازی بر روی کامپیوتر خود ایجاد کنید. این سرورهای مجازی باعث می شوند کدهای شما اجرا شوند.

همانطور که اطلاع دارید، دو نوع زبان برنامه نویسی تحت وب وجود دارد

1- زبان های سمت کلاینت

2- زبان های سمت سرور

 

زبان های سمت کلاینت

در زبان های سمت کلاینت شما نیازی به نرم افزار خاصی برای اجرای کدها ندارید تنها کافی است شما کدهای خود را در یک فایل (مثلا html) ذخیره کنید و سپس آن را با یک مرورگر مثل IE,Mozilla Firefox,Google Chrome اجرا کنید. طبیعتا شما می توانید نتیجه این دستورات را مشاهده کنید.

 

زبان های سمت سرور 

در این زبان ها شما برای اجرای دستورات خود احتیاج به یک نرم افزار دارید تا کدهای شما را اجرا کند و نتیجه را برای شما برگرداند. در زبان برنامه نویسی PHP و سایت هایی که با PHP کار می کنند مثل وردپرس، جوملا و... شما باید یک برنامه برای اجرای دستورات PHP داشته باشید.

در اینجا اگر شما یک فایل مانند wordpress.php داشته باشید طبیعتا اگر فایل را با مرورگر خود باز کنید کدهای php این فایل اجرا نخواهد شد.

در نتیجه شما باید برنامه ای را بر روی سیستم خود اجرا کنید؛ که این برنامه کدهای شما را اجرا کند و نتیجه را به شما بر گرداند.

 

 

 

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

یکی از مباحث بسیار مهم تعیین سطح دسترسی و احراز هویت در سیستم های وب سرویس، Angular ،Single Page Application می باشد. در این آموزش یکی از بهترین روش های ممکن برای انجام این گونه فعالیت ها را به شما آموزش خواهیم داد.

آموزش web api

امروزه تکنولوژی های بسیار زیادی وجود دارند مانند Angular یا AngularJS , Node , Single Page Application , mobile applications, RESTful API services web API,و ...همه ی این تکنولوژی ها داده هایی را از سمت Back-end دریافت می کنند و در بخش Front-End سایت نمایش می دهند.

یکی از مباحثی که در استفاده از این تکنولوژی ها مطرح است، مبحث Authentication می باشد. در تمامی این تکنولوژی ها شما می توانید اطلاعات را توسط Request هایی به سمت Back-end ارسال کنید و نتایج مربوطه را دریافت کنید، در اینجا این مسئله بسیار مهم خواهد بود که چطور مشخص کنید چه کسانی اجازه دریافت اطلاعات را دارند.

با توجه به این مسئله که امروزه Cookie به عنوان یک روش نوین جهت مشخص کردن سطوح دسترسی و محلی برای ذخیره سازی این اطلاعات مطرح است و دیگر از این روش به جای روش منسوخ شده ی Session استفاده می شود. پس می توان نتیجه گرفت که در اینجا نیز می توانیم از این روش استفاده کنیم.
در مقاله های پیشین به صورت مفصل در خصوص آموزش ASP Identity صحبت کرده ایم. در صورت تمایل می توانید این مقالات را از طریق لینک زیر مطالعه کنید، تا با روش کار Cookie و ASP Identity بیشتر آشنا شوید.

آموزش ASP Identity

بسم الله الرحمن الرحیم

امروزه بهینه سازی، سئو و مباحث سئو سایت بسیار مورد اهمیت می باشد زیرا تا زمانی که شما سئو سایت خود را به خوبی انجم ندهید حتی اگر بهترین خدمات و محصولات را هم داشته باشید، نمی توانید به موفقیت دست پیدا کنید.

بهینه سازی سایت

سئو سایت

در دنیای نرم افزار نیز مانند دنیای واقعی فروشگاه ها، شرکت ها و سازمان هایی که در مکان بهتری قرار داشته باشند، بهتر دیده خواهند شد.
در دنیای واقعی برای قرار گیری در نقاط پر تردد شما هزینه ی بیشتری نسبت به سایر امکان پرداخت می کنید. در دنیای نرم افزار نیز این قانون صادق است. امروزه موتور جستجو گوگل به عنوان برترین موتور جستجو و همچنین پر بازدید ترین سایت دنیا در بین تمامی سایت های دنیا شناخته می شود.
همه ی ما برای دسترسی به نیازهای خود در فضای اینترنت هر روزه از گوگل استفاده می کنیم و سایت های متعددی را توسط آن مشاهده می کنیم. در دنیای نرم افزار امروز گوگل به بزرگترین مرکز تردد کاربران تبدیل شده است و وب سایت هایی که در رنک های بالاتری قرار دارند، طبیعتا نقاط بهتری از این بازار را در اختیار خواهند داشت. همانگونه که در دنیای واقعی ارزش مکان های پر بازدید بسیار زیاد است در دنیای نرم افزار نیز هر وب سایتی که بتواند در مکان های ابتدایی گوگل قرار گیرد طبیعتا بازدید کننده بیشتری را به خود اختصاص خواهد داد و در نهایت شانس بیشتری برای جذب مشتریان خواهد داشت.

شرکت گوگل به عنوان مدیر این بازار مکان های برتر این بازار را در اختیار وب سایت هایی قرار می دهد که تلاش بیشتری در جذب کاربران دارند و استانداردهای مربوط به طراحی وب سایت را رعایت می کنند. برای آشنایی با این استانداردها باید در خصوصSearch Engine Optimization که به اختصار SEO شناخته می شود و به معنای بهینه سازی برای موتورهای جستجو است، مطالعه کنید. در از طریق لینک زیر می توانید مطالب دوره آموزشی را که در خصوص سئو سایت ارائه شده است مطالعه کنید.

بسم الله الرحمن الرحیم

 

 

آموزش wmi

آموزش برنامه نویسی

دوره آموزشی WMI (بخش اول)

 

در صنایع، کارخانه ها و مجموعه های بزرگ یکی از مباحثی که همیشه مورد بررسی قرار می گیرد مبحث مانیتورینگ تجهیزات می باشد. این مبحث در همه ی حوزه های صنایع کوچک و بزرگ مورد توجه است.

از همین رو پروتکل های زیادی در دنیا به وجود آمده اند که بر اساس آن ها می توان وضعیت تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری دستگاه های مختلف را مورد بررسی قرار داد.

 

آموزش پروتکل snmp

در این مورد معروف ترین پروتکل، پروتکل SNMP می باشد. همانطور که می دانید پروتکل مجموعه از قوانین و اطلاعاتی است که به شما اجازه می دهد بر اساس یک استاندارد خاص فعالیت های خود را انجام دهید. پروتکل SNMP مخفف عبارت Simple Network Management Protocol می باشد، در این پروتکل شما بر استفاده از یک Application اطلاعات سخت افزاری و نرم افزاری تجهیزات درون شبکه را جمع آوری و ذخیره می کنید.

 

معرفی QT

در مبحث جمع آوری اطلاعات و مانیتورینگ معمولا از زبان های سطح پایین مانند C , C++ استفاده می کنند، زیرا شما می توانید با توجه به دسترسی این زبان ها به اطلاعات پایه هر سیستم، اطلاعات مورد نیاز خود را دریافت کنید. با توجه به این مسئله که نرم افزارهای امروزی به صورت گرافیکی باید طراحی شوند، از فریم ورک هایی برای رفع این مشکل در زبان های سطح پایین استفاده می شوند. به طور مثال محبوبترین فریم ورکی که برای طراحی نرم افزارهای SNMP مورد استفاده قرار می گیرد، فریم ورک QT می باشد.

 

 

 

 

بسم الله الرحمن الرحیم

در سال 1985 اولین نسخه ویندوز مایکروسافت معرفی شد و امروز میخواهیم سرگذشت 29 ساله تغییرات چشم گیر مایکروسافت ویندوز رو برای شما شرح دهیم. از اولین ویندوز مایکروسافت شروع میکنم

ویندوز  1

اینجا جایی است که دنیای گرافیکی ویندوز متولد شد.

اولین نسخه اورجینال این نرم افزار عظیم در نوامبر 1985 به تولید و عرضه رسید و این اولین تلاش شرکت مایکروسافت برای رونمایی از ایجاد روابط گرافیکی در کامپیوتر بود. این پیشرفت توسط بنیانگذار شرکت مایکروسافت، بیل گیتس، هدایت شد و اولین سیستم عامل خود را یعنی MS-DOS را از رده خارج ساخت.

از اینجا مبحث آموزش برنامه نویسی windows application شروع شد و همه به دنبال یاد گرفتن و کار با ویندوز فرم بودند.

اختراع ماوس

مایکروسافت با ساخت این سیستم عامل کنترل های جدیدی از جمله ماوس را معرفی کرد.

اولین بازی گرافیکی مایکروسافت

بسم الله الرحمن الرحیم

آموزش وردپرس فارسی

قصد داریم در این بخش به مباحث مربوط به سیستم مدیریت محتوای وردپرس بپردازیم. اما قصد ما این است که مباحثی که زیاد گفته شده است را کنار بگذاریم و به مباحثی بپردازیم که در سایت های فارسی، کمتر به آنها توجه شده است اما به هر حال باید گذری کوتاه بر مباحث پایه داشته باشیم.

سیستم مدیریت محتوا چیست

همانطور که از نام این سیستم مشخص است، هدف اینگونه سیستم ها مدیریت مطالب و محتوا می باشد. این سیستم ها برای اهداف خاصی می توانند مورد استفاده قرار گیرند، مثلا برای ایجاد یک سایت خبری، یا یک سایت آموزشی، یا حتی سایت های سازمان ها و شرکت ها.

سیستم مدیریت محتوا معادل انگلیسی Content management system می باشد که به اختصار آن را CMS می نامند.

CMS چیست

CMS های زیادی در حال حاضر وجود دارند که بیشتر آنها رایگان هستند و به صورت Open Source قابل دست یابی می باشند. در تصویر زیر لیست محبوب ترین CMS های موجود را می توانید مشاهده کنید.

به دلیل اینکه زبان PHP خود یک زبان Open Source است بیشتر CMS های دنیا با این زبان یعنی زبان PHP نوشته شده اند.

بسم الله الرحمن الرحیم

بخش پنجم

الگوهای برنامه نویسی

الگوی Factory

شاید با مفهوم (OCP (Open Close Principle آشنا باشید، OCP یکی از اصول اساسی طراحی سیستم های شی گرا می باشد که بسیاری از ما این اصل را رعایت نمی کنیم. OCP بیانگر این مفهوم می باشد که کدهای  شما باید در براب

بسم الله الرحمن الرحیم

مترو فریم ورک

در تمامی نرم افزارها بخش مربوط به طراحی UI یکی از بخش هایی است که زمان زیادی را به خود اختصاص می دهد و معمولا طراحی یک واسط کاربری حرفه ای یا همان User interface کار ساده ای نیست.
Component ها و Framework های زیادی وجود دارند که می توانند به شما در طراحی یک User Interface زیبا و حرفه ای کمک کنند. در این آموزش قصد داریم، یکی از framework های حرفه ای در خصوص برنامه های windows Application را به شما معرفی کنیم.
همانطور که اطلاع دارید تم و User interface ویندوز های 8 و 10 (windows 8, windows 8.1, windows 10) یکی از محبوبترین User interface های موجود است به حدی که در طراحی نرم افزارهای موبایل و تحت وب نیز از این User Interface الگو گرفته می شود.
اگر شما تمایل داشته باشید یک برنامه ی windows application را با Design ایی شبیه Windows 8,10 به وجود آورید، طبیعتا مدت زمان بسیار زیادی را باید صرف طراحی کنید.
اما خوشبختانه برای اینکار Framework ایی با نام MetroFramework ارائه شده است که به سادگی توسط آن می توانید یک User Interface کامل و زیبا شبیه windows 10,8 طراحی و پیاده سازی کنید. در تصاویر زیر فرم های طراحی شده توسط این Framework را می توانید مشاهده کنید.

Metroframework چیست؟

 MetroFramework چارچوب جدیدی از رابط کاربری (User Interface) است که امکان طراحی برنامه های کاربردی (windows application) را با ظاهری همچون ویندوز 8 فراهم می کند. سیستم عامل های زیر از این چارچوب پشتیبانی می کنند:

  • Windows XP SP1, SP2, SP3

بسم الله الرحمن الرحیم

آموزش فارسی لاراول

دوره ی آموزشی لاراول

بخش اول

مشاهده ی لیست تمامی آموزش های لاراول

در این دوره آموزشی می خواهیم شما را با یکی از فریم ورک های محبوب php آشنا کنیم و همچنین روش های نوین برنامه نویسی را با معماری های جدید آن به شما آموزش دهیم.

با توجه به اینکه کسانی که میخواهند از فریم ورک ها در برنامه نویسی های خود استفاده کنند باید آشنایی اولیه ای با اصول اولیه آن زبان برنامه نویسی را داشته باشند لذا بنده نیز فرض را بر این نکته می گذارم و از توضیحات اولیه و مقدماتی خودداری می کنم تا بتوانم مطالب را به صورت مختصر و مفید ارائه نمایم.

 

آموزش لاراول

ابتدا توضیحات مقدماتی در مورد اینکه فرم ورک چیست و چرا باید از آن استفاده کنیم ارائه خواهد شد و بعد از آن به صورت تخصصی به تشریح فریم ورک لاراول خواهم پرداخت.

بسم الله الرحمن الرحیم

آموزش خطایابی در visual studio

آموزش برنامه نویسی

لیست تمامی آموزش های این دوره

بخش دوم

یکی از بخش هایی که در طراحی نرم افزار زمان زیادی را به خود اختصاص می دهد بخش خطایابی و یا Debug کردن می باشد. معمولا در زمان خطایابی در بین حلقه های تکرار شما زمان زیادی را صرف بررسی تک تک مقادیر و عناصر درون حلقه می کنید تا حلقه ی تکرار به عنصر مورد نظر شما برسد.

مثال، کد ما به صورت زیر می باشد:

int i = 0;
while (i<50)
{
    button_Debug.Text = (i++).ToString();
}

 

در کد بالا ما انتظار داریم، متن Button ما در آخرین بار 50 باشد اما متاسفانه 49 است، طبیعتا اگر کد خود را به صورت زیر تغییر دهیم، این مشکل حل خواهد شد. اما تصور کنید علت این خطا را نمی دانیم معمولا در چنین شرایطی ما بر روی خط مورد نظر خود Break Point قرار می دهیم، ما نیز این کار را انجام می دهیم. سپس برنامه را اجرا می کنیم تا آن را تست کنیم.

 

آموزش برنامه نویسی

 

طبیعتا در هنگام اجرای برنامه باید 48 بار کلید F5 را برای continue شدن فرایند Debug بزنیم. تصور کنید این حلقه 1000 مرتبه قرار بود تکرار شود و شما در آخرین مرتبه ی تکرار نیاز داشتید کد خود را بررسی کنید.

مطمئنا همه ی ما در کد های واقعی با چنین شرایطی روبرو شده ایم و می شویم. راه حل چیست؟

 آموزش visual studio 2015

یکی از ویژگی های Visual Studio امکانات مربوط به Debug کردن برنامه ها و Break Point می باشد این امکانات Visual Studio در صورتی که به صورت صحیح مورد استفاده قرار گیرد، بسیار کمک کننده خواهد بود. در اینجا می خواهیم امکانات مربوط به Break Point را در Visual Studio به شما معرفی کنیم.

بر روی خطی که Break point ایجاد کرده اید راست کلیک کنید.

 

 آموزش برنامه نویسی

 

زیر منوهای Break Point را با هم بررسی خواهیم کرد.

مورد اول و دوم که مشخصا برای حذف و غیر فعال کردن Break point به کار می رود.

0912 097 5516 :شماره تماس
0713 625 1757 :شماره تماس