اعتماد سازی کلود
بسم الله الرحمن الرحیم
اعتماد سازی کلود
آموزش کلودسیم CloudSim
فصل هفدهم
مروری بر پیشینه کلود
مقدمه
اعتمادسازی در محیط ابری شبیه داستان فیل و شهر کوران است که هر شخصی از دید خود فیل را توصیف میکرد. در اینجا هم هرکسی از دید خود به قضیه اعتمادسازی نگاه کرده است. یکی ارتباط مدیران با کاربران را راهحل مناسبی برای اعتمادسازی معرفی کرده ، دیگری ساخت محیط ابری کاربرپسند و دیگری زیرساخت خوب و برخی کارشناسان رمزنگاری اطلاعات در سمت سرویسگیرنده و نگهداری در سمت سرویسدهنده را
آینده محاسبات ابری
بسم الله الرحمن الرحیم
آینده محاسبات ابری
آموزش کلودسیم CloudSim
فصل شانزدهم
آینده محاسبات ابری و کلود در دنیا
مقدمه ای بر کلود
جامعه جهانی در عصری به سر میبرد که دران اطلاعات و دانش را سرمایه اصلی و عامل اساسی رشد و توسعه یکجامعه میشناسد تا آنجا که ( دانایی ، توانایی است ) شعار اصلی این عصر است. اطلاعات، ابزار و عامل اساسی بهکارگیری دانش در عصر حاضر است . حقیقت این است که شاغلان بخش اطلاعات از بزرگترین طبقات فعال فناوری اطلاعات و از مهمترین و عمدهترین ساختارهای موجود در جامعه امروز جهانی است . پیدایش و گسترش این ساختار متکی به سه عامل ( تغییرات پویا و پیشرفت فناوری ) ، ( جهانیشدن تجارت ) و ( پیشرفتهای اجتماعی ) است . فنآوری اطلاعات در پیوند بین فعالیتهای مختلف یک سازمان و نیز فعالیتهای بین سازمانی منطقهای و بینالمللی نقش اساسی دارد . استفاده از فناوری اطلاعات در دنیای امروز ، ضامن بقا و تداوم فعالیتهای یک سازمان است و بدون بهرهمندی از آن نهتنها امکان استفاده از روشهای نوین در سازمان فراهم نمیشود بلکه امکان رقابت با سازمانهای دیگر نیز از میان خواهد رفت .
همگام با پیشرفت روزافزون فناوری در جوامع امروزی ، نیاز به اطلاعات و امکان استفاده از آنها در تمام زمینهها لازم است. با توجه به پیشرفتهای قرن اخیر در زمینه کامپیوتر، فناوری اطلاعات از اهمیت ویژهای برخوردار گردیده است، بهطوریکه قرن حاضر را قرن اطلاعات نیز نامیدهاند. قرنی که دران ، استفاده بهینه از اطلاعات عامل مهم توسعه و پیشرفت خواهد بود . وابستگی رشد علم و دستیابی به اطلاعات ، اهمیت فناوری اطلاعات را بیشتر نشان میدهد، بهطوریکه یکی از عوامل مهم در ارزیابی پیشرفت کشورها، امکان دستیابی به اطلاعات و نحوه استفاده از آن میباشد. استفاده از این فناوری جدید، برای تمام کشورها امکانپذیر است. گرچه مؤسسات پیشرفته، بهتر و کارآمدتر میتوانند از این فناوری در جهت پیشرفت و توسعه اقتصادی، سیاسی و فرهنگی خود استفاده نمایند، اما این گروه پژوهشی نیز با بهرهگیری مناسب از این فناوری در زمینههای زیر، میتواند پیشرفت دانشگاه و سایر دستگاههای اجرائی در حل مسائل ملی و منطقهای را تسریع نماید.
اطلاعات بهعنوان یکی از باارزشترین و حساسترین داراییهای سازمان بوده و دستیابی به آن و عرضه بهموقع و مناسب اطلاعات موردنیاز، همواره دارای نقش محوری و سرنوشتساز میباشد. حفظ و نگهداری اطلاعات شرط لازم برای تداوم فرآیند کسبوکار بنگاههای اقتصادی میباشد. دسترسی غیرمجاز و رخنه به اطلاعات روی دیسکها ، کامپیوترها و استفاده غیرمجاز از آنها تبدیل به معضل شده است و این دسترسی توسط کارمندان یک سازمان،کاربران اینترنت و یا توسط عوامل دیگر صورت میگیرند لذا سازمانها و شرکتها ناگزیر به دنبال پیادهسازی موارد امنیتی میباشند.
برای پیادهسازی امنیت تنها توجه به مسائل فنی کافی نیست بلکه ایجاد سیاستهای کنترلی و استاندارد کردن آن و همچنین ایجاد روالهای صحیح، درصد امنیت اطلاعات را بالا خواهد برد و همین امر بهکارگیری سیستمهای، مدیریت امنیت اطلاعات را الزامی کرده است. اکنون مباحث مربوط به امنیت اطلاعات، بعُد جدیدتری پیداکرده و از موضوعاتی است که ، این روزها در کانون توجه تمامی سازمانها و مؤسسات قرارگرفته است.
علیرغم استفاده کشورهای مختلف جهان از انواع استانداردهای سیستم مدیریت امنیت اطلاعات،متأسفانه در ایران تاکنون هیچ تلاشی در جهت تطبیق و پیادهسازی سیستم مدیریت امنیت اطلاعات در ادارات و سازمانها صورت نگرفته است هرچند این امر بهتدریج در حال شکلگیری است.
بنابراین، با شروع ایجاد دولت الکترونیکی و یا استفاده از پردازش ابری در ایران توسط سازمانها و نهادهای دولتی یا خصوصی، برای تأمین امنیت اطلاعات، شناخت و درک صحیح و همچنین اجرا و پیادهسازی سیستمهای مدیریت امنیت اطلاعات ضروری میباشد.
بیان مسئله
امنیت شبکه، شامل مقررات و سیاستهای اتّخاذ شده توسط مدیریت شبکه است که بهمنظور جلوگیری و نظارت بر دسترسی غیرمجاز، سوءاستفاده، اصلاح، یا ایجاد محدودیت در شبکههای کامپیوتری و منابع قابلدسترس در شبکه، تدوین و اعمال میگردد.
اما امنیت بالا بهتنهایی نمیتواند اعتماد مشتری را جلب کند ، بلکه مسائل دیگری در اعتمادسازی بین سرویسدهنده و سرویسگیرنده مدنظر است که عدم رعایت آنها باعث صلب اعتماد مشتری میشود
بررسی اجمالی بر پردازش ابری
بسم الله الرحمن الرحیم
خطرات امنیتی پردازش ابری
آموزش کلودسیم CloudSim
فصل پانزدهم
نتیجه گیری
مزایای استفاده از Cloud
کاهش هزینه Cloud
استفاده از پردازش ابری هزینه های بسیاری را کاهش میدهد. اعم از هزینه های سخت افزاری و نرم افزاری و... پردازش ابری هزینه های سنگینی که شرکتها برای سخت افزار متحمل میشوند را کاهش میدهد. دیگر نیازی به خریدن هارد دیسکهای پرظرفیت و پردازشگرهای پیشرفته ندارید.از طرفی نیاز به فضاهای ذخیره فیزیکی 1 نیست و با قرار دادن اطلاعاتتان بر روی ابزار ذخیره دیگر تنها هزینه اجاره و دسترسی به اطلاعات خود را میپردازید.
این فناوری هزینه ها را به میزان زیادی کاهش میدهد . رایانش ابر، مشتریان را از مخارج سخت افزار، نرم افزار و خدمات و همچنین از درگیری با نصب و نگهداری نرم افزارهای کاربردی به شکل محلی آسوده می کند. همچنین هزینهٔ توسعهٔ نرم افزاری را کاهش داده و فرآیند را مقیاس پذیرتر می نماید.
طبق آمار شرکت هایی که IT مهم ترین توجیه استفاده از پردازش ابری برای مدیران از پردازش ابری استفاده می کنند تا % 18 کاهش هزینه داشته اند و این رقم برای شرکت های بزرگ بسیار قابل توجه است.
به عنوان مثال:
فرض کنید شما یک شرکت دارید که مثلاً 50 کامپیوتر دارد. میخواهید برای این کامپیوترها نرم افزار خریداری کرده و word رو نصب کنید کاری که باید انجام دهید این است که باید 50 برنامه word روی تک تک کامپیوترها نصب کنید. شاید یک نفر تمام هفته از این برنامه استفاده کند و نفر دیگر فقط
1 روز در هفته از این برنامه استفاده کند ولی قیمتی که برای برنامه پرداخت می کنید یکسان است، که این اصلا مناسب نیست. با استفاده از سیستم ابری، یک شرکت این برنامه را برای شما روی سرور های خودش نصب می کند و شما با کامپیوتر های خود که به اینترنت متصل هستند به سرورها وصل شده و از برنامه استفاده می کنید و به مقدار استفاده از برنامه هزینه پرداخت می کنید، که خیلی به صرفه تر است.
به عنوان مثال دیگر، شرکت پاندا نرم افزار panda cloud antivirus را به طور رایگان در ابر و در دسترس همگان قرار داده است.
افزایش کارایی Cloud
کارایی در سیستم بدون نیاز به هزینه افزایش مییابد زیرا بدون نیاز به سختافزار خاص میتوان از امکانات موجود در ابر استفاده کرد.
برای مثال: معمولا تمام کاربران نیمه حرفه ای کامپیوتر حداقل یک بار با این مشکل مواجه شده اند. به طور مثال بعد از نصب یک نرم افزار و یا هنگام اجرا با مشکل روبه رو شده اند که دلیل آن نیاز به پردازش سنگین بوده و کامپیوتر شما توانایی این کار را ندارد، در نتیجه نمیتوانید از آن استفاده کنید.
خطرات امنیتی پردازش ابری بخش دوم
بسم الله الرحمن الرحیم
خطرات امنیتی پردازش ابری
آموزش کلودسیم CloudSim
فصل چهاردهم
خطرات امنیتی پردازش ابری (بخش دوم)
در فصل پیش در خصوص مباحث امنیت در پرداز
ارزیابی مرورگر Edge
بسم الله الرحمن الرحیم
مرورگر جدید مایکروسافت Edge
آمار های زیادی برای معرفی و ارزیابی برترین مرورگر وجود دارد در این میان StatCounter مرورگر Google Chrome برترین مرورگر فعلی دنیا است.
با معرفی ویندوز 10، مروگر Edge مایکروسافت نیز معرفی شد این مرورگر عملکرد بسیار فوق العاده ای نسبت به Google Chrome دارد.
در آخرین ارزیابی ها مایکروسافت برای بررسی مرورگر خود از ابزارهای تست شرکت Apple و Google استفاده کرده است. در این بررسی ها مرورگر Edge توانسته است با رتبه ای حدود 112 درصد بهتر از مرورگر Google Chrome در مکان اول قرار گیرد.
نمایش یک Dialog Window
بسم الله الرحمن الرحیم
نمایش یک Dialog Window
فصل دوم- بخش چهارم
اعمال Style و theme بر روی یک activity
بسم الله الرحمن الرحیم
اعمال Style و theme بر روی یک activity
فصل دوم- بخش سوم
به طور پیش فرض زمانی که یک activity اجرا می شود تما م صفحه را در بر می گیرید. با این حال شما می توانید Dialog Theme را بر روی آن اعمال کنید. تا activity به صورت یک Dialog نمایش داد
Activities, Fragments و Intents
بسم الله الرحمن الرحیم
Activities, Fragments و Intents
فصل دوم- بخش دوم
در پایان این فصل با موارد زیرآشنا می شود
- چرخه ی زندگی(Life Cycle ) یک Activity
- آشنای با Fragment ها و شخصی سازی UI
- اعمال Style ها و Theme ها بر روی UI
- شرح می دهیم که چه طور یک Activity را مانند Dial g Wind ws نمایش دهیم
- با مفهوم Intent ها آشنا می شویم.
- استفاده از شی ( bject ) Intent برای لینک بین Activity ها
- فهمیدن اینکه intent filter ها چگونه به شما کمک می کند تا به صورت دلخواه با دیگر Activity ها ارتباط برقرا کنید
- نمایش Alert ها به کاربران با استفاده از notificati n ها
در فصل اول شما یاد گرفتید که یک activity پنجره ا ی است شامل تمام Ui ها برنامه های کاربردی شما می باشد. یک برنامه ی کاربردی می تواند یک یا بیشتر Activity داشته باشد. هدف اصلی یک Activity ارتباط(interact) با کاربر می باشد.
activity برای یک زمان در صفحه نمایش ظاهر می شود و در لحظه دیگر مخفی می باشد یک activity در حالت های مختلف قرار می گیرد. که قرار گرفتن در حالت های مختلف را چرخه ای زندگی(Life Cycle) می گویند. فهمیدن چرخه ی زندگی یک activity امر حیاتی است زیرا به شما کمک می کند تا مطمئن شوید برنامه کاربردی به درستی کار می کند.
اندروید 4 علاوه بر پشتیبانی از ویژگی های اندروید 3 دارای ویژگی جدیدی می باشد به نام :Fragment برای اینکه مفهوم Fragment را به خوبی متوجه شوید فرض کنید که Fragment ها Acitivity ها کوچکی هستند که می توانیم در یک Activity گروه بندی کنیم.
در این فصل شما با activity ها و Fragment ها آشنا می شوید.صرف نظر از activity ها مفهوم اصلی دیگر در اندروید intent می باشد. یک Intent به طور اساسی یک کلاس می باشد که activityهای متفاوت دیگر را قادر می سازد که با یکدیگر به صورت یک پارچه باهم کار کنند. در فصل های بعدی شما یاد می گیرید که چگونه برنامه های از پش ساخته سیستم عامل اندروید می توانند با هم کار کنند.
نمایش یک Progress Dialog
سم الله الرحمن الرحیم
نمایش یک Progress Dialog
فصل دوم- بخش پنجم
یک از UI های رایج در دستگا های که از سیستم عامل اندروی استفاد ه می کنند دیالوگ Please Wait می باشد. که شما عموما آن را زمانی مشاهده می کنیدکه یک کار برای مدت زمان طولانی در حال انجام باشد.
به عنوان مثال زمان های که شما در حال Loginکردن به یک سرور می باشید یا در حال انجام محاسبات سنگین برای نمایش به کاربر می باشیدویاموارد از این قبیل این Dialog بسیار مفید می باشد.که به عنوان Progress Dialog شناخته می شود
آن را با یک مثال به شما نمایش می دهیم.
آموزش چند زبانه کردن سایت در ASP.NET
بسم الله الرحمن الرحیم
یکی از ویژگی هایی که در برنامه های تجاری بسیار مورد استفاده قرار می گیرد، ویژگی چند زبانه بودن نرم افزار است. این ویژگی در حال حاضر بسیار مورد اهمیت می باشد.
در وب سایت های مختلف می توانید مقالات متعددی را به همراه روش های متفاوتی در خصوص پیاده سازی چند زبانه کردن سیستم ها مشاهده کنید. در اینجا قصد داریم یکی از سریعترین روش ها و روش های پیشنهادی مایکروسافت برای طراحی یک وب سایت چند زبانه مورد استفاده قرار دهیم.
این مقاله می تواند هم برای کسانی که قصد طراحی وب سایت چند زبانه با APS.NET MVC دارند و هم کسانی که از ASP.NET Web Form استفاده می کنند مورد استفاده قرار گیرد.
قبل از شروع کار بهتر است برخی از مفاهیم این تکنولوژی را معرفی کنیم.
Internationalization
Internationalization یا به اختصار i18n، به فرایند تولید و توسعه محصولات نرم افزاری به گونه که محصول مورد نظر دارای قابلیت شخصی سازی و localization را داشته باشد گویند. localization در واقع به معنای پیاده سازی یک سیستم نرم افزار بر اساس زبان و فرهنگ (languages and cultures) یک کشور است.
Internationalization را به اختصار i18n می گویند که عدد 18 تعداد کاراکتر هایی است که مابین حرف i و n قرار گرفته است.
Globalization and Localization
Globalization
Globalization که به صورت مخفف ان را G11n می نامند، Globalization در واقع به فرایند تولید و توسعه نرم افزار می باشد که به وسیله آن محصول نهایی را برای فرهنگ های مختلف (cultures) مورد استفاد قرار داد.
cultures به فرمت تاریخ، واحد پول، نمایش اعداد و... گفته می شود، طبیعتا شما نیز تا کنون در ویندوز خود تاریخ و ساعت و واحد پول خود را از طریق Control Panel تغییر داده اید.
Globalization به اختصار G11n نامیده می شود، عدد 11 تعداد کاراکتر های مابین دو کاراکتر G و N می باشد.
Localization
Localization که به اختصار آن را L10n می نامند، به فرایند تولید و توسعه یک نرم افزار به گونه ای که بتوان آن را برای یک فرهنگ (culture) خاص شخص سازی (customize) کرد Localization می گویند.
Localization را به اختصار L10n می نامند، عدد 10 در اینجا نیز مانند سایر موارد تعداد حروفی است که مابین دو کاراکتر L و N قرار گرفته می باشد.
Culture in ASP.NET Framework
ASP.NET framework دو culture دارد، Culture و UICulture، مقادیر این دو culture از دو حرف کوچک برای تعریف زبان (language) و از دو حرف بزرگ برای تعریف منطقه جغرافیایی (region) تشکیل می شوند.
به طور مثال برای تعریف زبان انگلیسی از "en" و برای مشخص کردن منطقه انگلیس (Britain) و یا امریکا (American) بودن به ترتیب از "GB", "US" استفاده می شود.
پس اگر شما بخواهید نرم افزار خود را برای British English تنظیم کنید باید از en-GB استفاده کنید و همچنین اگر بخواهید از American English استفاده کنید باید از en-US استفاده کنید. با استفاده از این دو پارامتر در واقع شما می توانید فرمت تاریخ، پول و اعداد ( date, number, and currency) خود را تنظیم کنیم.
ما با دو مفهوم در پیاده سازی چند زبانه کردن نرم افزار ها روبرو هستیم:
Culture
تاریخ، ساعت، واحد پول و.. که می بایست بر اساس Culture انتخاب شده نمایش داده شود.
UICulture
فایل resource ایی که برای نمایش صحیح Culture کاربر می بایست انتخاب شود و اطلاعات از آن واکشی شود.
ASP.NET globalization framework
هر thread (در فارسی ریسمان معنا شده است به هر پردازشی که برنامه شما از آن بهره می گیرد، می گویند. به صورت پیش فرض هر برنامه تنها با یک thread طراحی می شود) NET. یک پراپرتی CurrentCulture و CurrentUICulture دارد.
این property ها در زمان Render شدن صفحه و مقادیر مرتبط با Culture توسط ASP.NET globalization framework استفاده می شوند.
Internationalization of Validation Messages
برای نمایش پیام ها به زبان های مختلف می بایست به ازای هر زبان پیام خود را ترجمه کنید و با یک کلید مشخص به ازای هر culture ذخیره کنید.